Gem de gutui cu merisoare

de mihaelar63 in Dulceata / Gem, 20 Noi 2011 | 4133 vizualizari

 

Tot nu m-am rabdat sa gasesc o intrebuintare gustoaselor merisoare uscate ce le consum cu mare placere .

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gutui
  • 500 gr merisoare uscate
  • 1, 5   kg zahar
  • 2 l apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui cu merisoare:

Merisoarele se limpezesc si se pun la hidratat in 500 ml apa .

Gutuile se sterg de puf , se spala , se curata de seminte si se taie patratele marunte si se pun la fiert in restul de 1,5 l apa .

Dupa primul clocot se pune si zaharul , se lasa la fiert aprox . 45 min pana incepe sa scada compozitia .

Se adauga merisoarele si se mai fierb 15 min . impreuna .

In aceasta ultima operatiune amestecati gemul caci are tendinta sa se prinda de fundul oalei .

Puneti minunatia de gem in borcane curate cu capac .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui cu merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Bya Ralu 1

21.05.2012, 00:07

minunat

reisnaor_2006 1

27.03.2015, 14:08

miki_a 1

27.03.2015, 14:55

O bunatate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui