Gem de gutui

de mamaieelena in Dulceata / Gem, 8 Noi 2011 | 7778 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg aproximativ gutui
  • 800gr.zahar
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui:

Am sters si spalat gutuile, am scos mijlocul si am dat prin razatoarea mare. Am masurat cu farfuria adanca (metoda veche) si am pus in oala peste gutuile rase zaharul si apa 500ml. Cand a fost aproape gata asta inseamna dupa aproximativ 3 ore, am taiat lamaia jumatate si am facut bucatele mici cu coaja si mijloc,de la cealalta jumatate am stors zeama si asa am lasat sa mai fiarba inca 20 de minute. Am oprit focul si fierbinte am pus in borcane, lasandu-le infasurate in prosop pana dimineata cand inca mai erau caldute. A iesit un deliciu 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc la cuptor, cu sos de smantana

de Caty 3

ieri la 20:42

Prajitura cu mere

de Caty 3

ieri la 13:55

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

pe 28.10 la 10:29

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

pe 27.10 la 20:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]