Rezultat exceptional, o combinatie de arome și o culoare deosebita
Capsunile conțin pectina asa ca este chiar indicat sa adaugam 1-2 mere verzi pentru a lega mai bine gemul, eu n-am avut asa ca am pus rosu. Spalam capsunile in apa cu zeama de la jumatate de lamaie dupa care le scoatem coditele. Taiem fructele după plac și le amestecam cu zaharul si restul de zeama de lamaie. Ghimbirul poate fi dat prin razatoare dar dacă vreti puteți să-l lasati întreg și să-l scoateti când e gata. Dupa ce s-a lăsat sirop le punem la fiert pana se leaga. Eu am zdrobit câteva fructe la fierbere dar am lăsat și bucati, puteți sa le blenduiți ca sa iasa o pasta fina și sa nu ramana ate de la portocala. Lamaia ajuta la conservare dar pastreaza și culoarea frumoasa a fructelor. Lasam sa fiarba pana se leaga gemul, ca sa nu iasa foarte dulce eu pun zaharul treptat și gust mereu. Punem gemul fierbinte în borcanele sterilizate, încălzite la cuptor și așezate pe cutite. Le mai dam putin la cuptor sa prinda gemul pojghita, punem capace și dam la cald pana a doua zi, le puteți pune cu gura in jos. Nu folosesc mult zahar la fructe mai ales daca sunt dulci, doar cat sa se lege dulceata. Conservant nici atat, lamaia este suficienta și secretul este ca borcanele sa fie bine spalate si capacele bine stranse ca sa nu intre pic de aer.