Gem de caise parfumate

de susu in Dulceata / Gem, 13 Iul 2012 | 8996 vizualizari

 

A iesit o minunatie de gem de caise frumos colorat si parfumat.
reteta de timea

 

INGREDIENTE

  • 1250 gr caise cantarite fara samburi (aproape 2 kg de caise cu samburi)
  • 400 gr zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise parfumate:

Scoatem samburii caiselor si-i pastram pentru alt gem de caise cu samburi. Taiem caisele sferturi punem in oala care a fost oparita si deasupra punem zaharul peste tot. Lasam la rece pana a doua zi cand fierbem gemul de caise pe plita la foc potrivit amestecand mereu in ea. Spre sfarsit adaugam sucul de lamaie.

Gemul de caise se fierbe 1.30-2 .00 ore pana ajunge la consistenta dorita. Se pune gemul de caise in borcanele sterilizate, se da la cuptor 15 minute, se strang capacele cu putere si se mai dau 30 de minute la cuptor. Se pun in paturi pana a doua zi cand se eticheteaza, se pun capacele colorate si se pun in camara.

Au iesit vreo 3-4 borcane mici cu gem de caise . Daca fructele sunt coapte si foarte dulci puneti mai putin zahar.

TIPS-URI

1

Gemul de caise se amestecă constant pentru a evita afumarea

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise parfumate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec Pina Colada

de RODIMUR 8

ieri la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana

de Caty 3

ieri la 22:18

Ruladă cu brânză și mărar - Aperitivul gustos și rapid

ieri la 09:29

Cartofi lionezi

de Caty 3

pe 20.08 la 17:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Caise făcute gem a la Panacris