Gem de caise

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 19 Aug 2018 | 3266 vizualizari

 

Un gem delicios cu o aromă inconfundabilă, care îmi place mult pentru că se potriveşte şi cu deserturi simple şi cu unele mai complexe.

 

INGREDIENTE

  • 2.8 kg caise (fără sâmburi)
  • 1.5 g zahar
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

 

Se spală caisele, se îndepărtează sâmburii, apoi se taie cuburi mai mici. Se pun într-o cratiţă, se acoperă cu zahăr (ţinând cont de cantitatea caiselor, dar şi de cât sunt ele de dulci) şi se lasă câteva ore.

Se fierbe gemul la foc mic, amestecând din când în când şi culegând spuma formată.

Când gemul este legat, se ia de pe foc, se lasă un pic la răcorit, apoi se toarnă fierbinte în borcane. Se pun capacele, se întorc borcanele cu capul în jos şi se acoperă cu un prosop de bucătărie. După ce se răcesc, se depozitează la loc răcoros.

 

Timp de pregătire: 15min

Timp de gătire: aprox 45min

Se obţin: 3 borcane mari

 

Poftă Bună!

 

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/gem-de-caise-2018.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

Brownie cu Oreo - Desertul ciocolatos și savuros

pe 19.09 la 15:30

Pilaf cu ciuperci - Simplu, rapid și gustos

pe 19.09 la 11:01

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]