Am pregătit un gem asortat din piersici, caise și nectarine, a ieșit un deliciu parfumat de vară, tocmai bun pentru clătite la o gustare de dupa amiaza sau de pus pe pâinea cu unt, dimineața. Pentru mine, este gustul copilariei la borcan.
„Meniu copii”
Se spală piersicile, caisele și nectarinele. Fructele mele au fost răscoapte, iar pielița s-a deshidratat ușor, așa că am ales să le decojesc. Se îndepărtează sâmburii, apoi se taie cuburi mai mici. Se pun într-o cratiţă, se acoperă cu zahăr. Fiind dulci, am pus doar 300 g zahăr. Se lasă cam două ore în cratiță, până își lasă sucul.
Se fierbe gemul la foc mic, amestecând din când în când şi culegând spuma formată.
Când gemul este legat, se ia de pe foc, se lasă un pic la răcorit, apoi se toarnă fierbinte în borcane. Se pun capacele, se întorc borcanele cu capul în jos şi se acoperă cu un prosop de bucătărie. După ce se răcesc, se depozitează la loc răcoros.
Timp de pregătire: 20 min
Timp de gătire: aprox 30 min
Se obţin: 2 borcane de 270 g
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/06/gem-asortat-din-piersici-caise-si.html