Gem aromat de mure

de Alexandra Burz in Dulceata / Gem, 24 Feb 2014 | 3157 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg mure
  • 3 kg zahar
  • 300 ml apa
  • 1 baton vanilie
  • 5 gr sofran
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem aromat de mure:

  1. Spalam bine murele si le lasam la scurs intr-o sita.
  2. Facem un sirop din apa cu zahar.
  3. Punem la fiert apa cu zaharul, amestecand din cand in cand, cand zaharul este topit, adaugam vanilia si sofranul.
  4. Mai lasam sa fiarba 5 minute.
  5. Adaugam zeama de lamaie, murele si lasam sa fiarba la foc moderat aproximativ 3 ore, amestecand din cand in cand.
  6. Punem compozitia in borcanele sterilizate, infiletam si le dam la cuptor pentru 5-10 minute.
  7. Oprim focul si le lasam pana a doua zi cand le mutam la loc racoros.

TIPS-URI

1

delicios cu lapte sau cu papanasi

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem aromat de mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Alexandra Burz 1

25.02.2014, 18:11

Georgia, Lavinia

Alexandra Burz 1

25.02.2014, 18:12

Laly,Motan, Babi

Alexandra Burz 1

25.02.2014, 18:12

Bya, Tiby, Deyu, Alina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de mure