Galustele perfecte

de Dulceatadetrandafiri in Supe, 28 Oct 2011 | 5474 vizualizari

 

Cu supa ne descurcam - unii o prefera "chioara", altii mai pun si-un morcovior - dar cu galustele, pare-mi-se, nu toata lumea se impaca la fel de bine.
Si problemele apar la partea tehnica, de asamblare a galustei. Pe multe forumuri am citit povesti despre galuste incapatanate, rautacioase, care se sparg sub ochii intristati ai gospodinei. Nu am incercat (si deci nici deziluzia galustelor ratate nu am trait-o) niciodata varianta clasica de galuste. Si asta pentru ca, inca de prima data cand m-am pus sa prepar o astfel de supa, am dat peste reteta lui Diamond de galuste...la cuptor! O reteta cu care nu poti da gres si din care vor rezulta o minunatie de galuste, pe care, datorita compozitiei, le poti taia in ce forme doresti, spre bucuria copiilor tai sau, de ce nu, a iubitului/iubitei (vezi galustele in forma de inima :) ) .

 

INGREDIENTE

  • Iti trebuie:
  • 100 gr faina
  • 100 gr unt moale
  • 100 gr gris
  • 100 gr cascaval ras (eu folosesc parmezan pentru o aroma specifica)
  • 6 oua
  • putina sare si piper
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galustele perfecte:

Preincalzesti cuptorul. Bati cascavalul ars cu ouale, adaugi si untul bine batut, apoi incorporezi cu grija faina si grisul, asezonezi dupa gust cu sare si piper.

Ungi o tava antiaderenta de 26 cm cu putin ulei si o bagi la cuptor, pe un rand ceva mai sus, 12-15 minute. Grasimea din unt va tinde sa iasa la suprafata, sub forma unor "basicute", astfel ca vei crede poate ca nu-i gata compozitia. Verifica totusi tava dupa ce s-au scurs cele 12-15 minute! Lasi cateva minute sa se odihneasca.

Tai in ce forme doresti si cufunzi galustele in supa pe care o prepari, cu 2-3 minute inainte de a o lua de pe foc. "Resturile" care raman dupa ce decupezi formele le rupi in cuburi si le poti servei pe post de crutoane. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Galustele perfecte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

liviutza 1

01.11.2011, 19:37

ce bine arata

Ubulika 1

11.11.2011, 16:27

asta chiar e super!!!! trebuie sa le incerc neaparat mi`ar place sa le pot da forme FOARTE TARE !!!

Rahela Velicu 1

05.01.2020, 22:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de cartofi, cu taitei