Cartofii spalati se pun in apa la fiert in coaja. Cand sunt gata se racoresc putin cu apa rece si apoi se vor curata de coaja. Se lasa sa se raceasca mai bine timp in care vom pregati ciupercile astfel: se vor spala si taia de dimensiunea bobului de porumb, la fel si ceapa. Intr-o tigaie se pune lingura de ulei si atat ceapa cat si ciupercile se vor pune la calit se asezoneaza si se da la rece.
Cartofii racoriti ii vom pasa cu pasatorul de piure (caruia i-am facut si prezentat fotografia la o alta reteta) si adaugam faina de cartofi si grisul pe care apoi le vom framanta bine. Rezulta un aluat consistent din care vom face bilute si la mijloc o adancitura unde vom pune cate o lingura din compozitia de ciuperci.
Intre timp punem apa la fiert intr-o oala de 2l cu sare si cand clocoteste adaugam galustile pe rand si vor sta pana vor iesi la suprafata aproximativ 5 minute. Am presarat peste ele marar proaspat si se poate servi ca garnitura dar si ca atare cu ketchup sau orice altceva ce v-ar place..
Pofta buna,(eu fiind in post am sevit cu usturoi si ketchup dar se poate f bine si cu smantana sau cascaval ori branza)