Prima data pregatim blaturile:
Separam 2 oua,in galbenus adaugam 2 linguri zahar,amestecam bine,batem albusurile spuma tare,adaugam 2 linguri faina si 1/2 plic praf de copt. Le amestecam toate cu dosul unei linguri si punem aluatul intr-o tava tapetata cu faina sau cu hartie de copt. Dam la cuptor cca 20 de minute,pana trece testul cu scobitoarea.
Cel de al doilea blat il pregatim astfel :
Separam 2 oua,amestcam galbenusul cu 2 linguri zahar si 1-2 linguri cacao. Adaugam albusurile batute spuma,2 linguri faina si 1/2 plic praf de copt. Dam la cuptor cca 20 de minute. Lasam blaturile la racit si intre timp pregatim budincile.
Budincile le pregatim pe rand conform instructiunilor de pe ambalaj si le lasam la racit.
Stafidele le lasam 10 minute in apa calda,iar 100-150 ml lapte amestecam cu esenta de rom si 1-2 linguri zahar dupa gust. Intr-o tava punem primul blat,il insiropam foarte bine(mai bine mai mult decat mai putin),ungem blatul cu un strat subtire de dulceata de caise,punem una dintre budinci(daca punem blatul cu cacao,punem budinca de vanilie),1/2 din stafide si presaram nuca multa. Peste adaugam cel de al doilea blat,il insiropam bine,il ungem cu un strat subtire de dulceata,punem ce-a dea doua budinca,restul stafidelor si nuca. Lasam prajitura peste noapte si doar a doua zi o putem savura.
Batem frisca tare,cu un polonic luam din prajitura,ornam cu frisca multa si topping de ciocolata.