Desert mini Pavlova cu crema de mascarpone si frisca

de gaby_duceag in Dulciuri, 21 Iun 2018 | 5087 vizualizari

 

Mini Pavlova - un desert de care nu te poti satura niciodata! Straturi - crocant, cremos, pufos - se completeaza cum nu se poate mai bine!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Mini Pavlova – 22-24 bucati
  • 5 albusuri
  • 270 g zahar tos
  • 1 lingura otet
  • 2 linguri varf amidon

Crema

  • 250 g mascarpone
  • 2 lg zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita extras de vanilie

Crema de frisca

  • 250 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • zahar dupa gust
  • 1 lingurita zeama lamaie
  • visine sau alte fructe pentru decor
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini Pavlova cu crema de mascarpone si frisca:

Intr-un bol curat si uscat puneti albusurile, tinute la temperatura camerei in prealabil, impreuna cu un varf de cutit sare.
Mixati albusurile pana obtineti o spuma pufoasa.
Adaugati otetul si mai mixati un minut.
Incepeti sa adaugati, treptat, zaharul, cate 2-3 linguri o data si mixati energic.
Dupa ce ati incorporat tot zaharul, mixati timp de minim 10 minute, pana ce cristalele din zahar nu se mai simt absolut deloc.
Aveti grija in alegerea bolului, acesta trebuie sa fie inalt, albusurile cresc foarte mult in volum.
Cand nu se mai simt cristalele de zahar, adaugati amidonul alimentar si mai mixati pana la omogenizare.
Preincalziti cuptorul la 130 grade C.
Pregatiti o tava in care ati pus hartie pentru copt. Spritati din compozitie cerculete de bezea cu diametrul de aproximativ 6-7 cm, iar apoi treceti cu compozitia doar pe lateralele cercului, de doua ori, obtinand astfel mini cosulete.
Eu am copt cate 12 odata. Nu a fost nicio problema ca albusul a ramas in bol in timp ce s-a copt prima tava.
Introduceti tava la cuptor si lasati 7-8 minute la 130 grade C, apoi reduceti focul la 105 grade C si mai coaceti 1 ora si 30 minute. Cosuletele trebuie sa fie uscate, tari la exterior, dar cand strangeti de unul, sa se crape usor. Nu trebuie lasate sa fie extrem de tari.
Le lasati la racit in cuptorul usor deschis.
In timp ce se coc, pregatiti crema si frisca.

Puneti intr-un bol mascarpone, 2 galbenusuri (eu am pus 2 din cele 5 ramase; am avut oua de la propriile gaini) vanilia si zaharul si mixati pana ce obtineti o crema cu consistenta ferma. Aveti grija ce mascarpone cumparati.

Daca aveti ceva impotriva galbenusurilor neprelucrate termic, le puneti intr-un bol impreuna cu zaharul si 2 linguri lapte si le mixati cateva minute pe baie de abur. Raciti bine, apoi adaugati peste mascarpone si mixati.

Crema de frisca o obtineti prin mixarea ingredientelor pana ce ajungeti la consistenta buna pentru ornat. Initial mixati usor 2-3 minute, apoi adaugati zahar dupa gust (puteti pune zahar pudra) si zeama le lamaie si mixati in continuare. Din nou grija la alegerea ingredientelor. Bun cu bun se face.

Asamblati cosuletele doar inainte de a le servi.

Le aliniati frumos :)) si puneti cate o lingurita din crema de mascarpone, nivelati, apoi puneti frisca intr-un posh si spritati frumos pe fiecare.

Asezati cate-o visina si-o frunzulita (era ok sa am frunzulite de menta) apoi serviti.

 

edit:27.07 – am repetat reteta si am copt mini cosuletele doar 1 ora si 5 minute si sunt perfecte! deci nu e neaparat sa le lasati o ora si 30, ies mai crocante

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini Pavlova cu crema de mascarpone si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Valclaudia 1

22.06.2018, 05:46

n-am curaj sa ma apuc sa fac dar imi place ce vad!

gaby_duceag 1

22.06.2018, 09:33

va multumesc! da, stiu ca sunt fruumoase foc ) si-s si foarte, foarte bune!

Panacris 1

27.02.2019, 16:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de iaurt si fructe de padure