Cartofi umpluti,la cuptor

de gospodinadecriza in Aperitive / Garnituri, 21 Apr 2010 | 11020 vizualizari

 

O reţetă simplă, uşoară pentru stomac, fără prăjeli.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari.  
  • Pentru umplutură: -        
  • brânză sărată, de vaci,
  • caşcaval, -        
  • feliuţe de şuncă si salam, tăiate cuburi, -        
  • ceapă verde, tăiată,
  • pătrunjel, -        
  • 1 ou fiert, tăiat cuburi -        
  • 50 g unt, -        
  • 4 - 5 linguri de smântână, -        
  • sare, piper.
  • În funcţie de preferinţe şi buget, mai puteţi adăuga ciuperci, bacon, kaizer, piept de pui,  
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti,la cuptor:

Cartofii spălaţi se fierb în coajă, 30 min. Îi scoatem, îi lăsăm la răcit şi, cu o lingură, îi scobim pe lungime, de miez. Cine doreşte, poate curăţa cartofii de coajă, înainte de a-i da la cuptor. Sau se pot căli legumele şi carnea în ulei. Eu am optat pentru o varianta mai dietetică a retetei.
Îi umplem, pe rând, cu câte un pic din fiecare ingredient (brânză, 2, 3 cubuleţe unt, şuncă, ceapă tăiată rondele, usturoi feliat, carne) condimentăm, punem o lingură de smântână deasupra şi îi dăm la cuptor 30 minute, într-o tavă unsă cu unt.

Cu 5 minute înainte de a-i scoate, radem caşcaval şi aşezăm o felie de roşie peste fiecare cartof. Îi putem orna şi cu rondele de ceapa roşie.
Pentru a-i servi, îi punem cu grijă pe un platou, presărat cu pătrunjel sau pe foi de salata verde.


Pofta mare.
GDC

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti,la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Alivanca