Prunele se spala, se cresteaza putin si se scoate samburele.
Pentru crusta, se topeste untul si se adauga biscuitii zdobiti. Se rumenesc putin, apoi se ia dupa foc si se adauga zaharul si scortisoara.
Se pune o oala (4-5l) cu apa si putina sare la foc, sa fiarba pana sunt gata galustele.
Cartofii se spala si se pun la fiert.
Cand sunt fierti, se curata de coaja, apoi se zobesc sau se dau prin masina de tocat.
Cartofii se amesteca cu celelalte ingrediente (ou, zahar, putina sare, faina, gris) si 2-3 linguri din crusta de biscuiti, pana se formeaza un aluat.
Aluatul se face sul si se taia cu cutitul in 10 parti egale.
Fiecare bucatica de aluat se intinde cu mana si se imbraca cu ea o pruna.
Galustele formate se pun in apa clocotita si se lasa pana se ridica.
Se scot si se "tavalesc" prin crusta de biscuiti.
Le-am servit calde.