Fursecuri-semiluna cu portocala si stafide

de Ancutsa in Dulciuri, 20 Dec 2016 | 3107 vizualizari

 

"Bunatati pentru colindatori"

 

INGREDIENTE

  • 100 g Rama Maestro 70% grasime
  • 3 linguri zahar vanilat
  • 1 lingura miere
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 albus de ou
  • faina cat cuprinde
  • 1 praf de copt;
  • pentru ornat:
  • coaja de portocala la borcan
  • suc de portocala
  • optional:
  • stafide
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri-semiluna cu portocala si stafide:

 

Se freaca untul sau margarina cu zaharul vanilat, mierea, se adauga albusul batut spuma, un praf de sare, praful de copt si se incorporeaza treptat faina, amestecand si framantand pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere, care se da la frigider o ora.

 Se porneste cuptorul si ne putem apuca de lucru: se intinde aluatul pe masa de lucru, presarata cu faina, in foaie potrivit de groasa si se taie cu forma de semiluna sau orice forma doriti.

Se ung fursecurile cu sucul lasat de coaja de portocala tinuta in zahar la borcan (sau le puteti unge cu suc de portocala) si se decoreaza cu coaja de portocala. Puteti pune si stafide sau nuci.

 Se asaza fursecurile intr-o tava cu foaie de copt si se dau la cuptor, la foc potrivit, cam 15 minute sau pana devin aurii (se coc foarte repede daca este cuptorul bine incins). Eu am obtinut 2 tavi.

 Trebuie sa ramana albe spre auriu, caci daca se coc prea tare, se vor usca. Dupa ce se scot din cuptor, se invelesc cu un prosop de bucatarie. Sunt foarte moi si pufoase, astfel ca se pot bucura de ele toti membrii familiei.

Sfat: se pot pudra cu zahar. Se pastreaza in cutii metalice pentru prajituri.

  Pofta Buna!

 Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/12/fursecuri-semiluna-cu-portocala-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri-semiluna cu portocala si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]