Mi-a fost o pofta ieri de mucenici si astazi am facut si eu.Am facut aluat de cozonac si am dat mucenici prin miere si nuca.
Se pune intr-un vas faina iar in mijloc se face maiaua din drojdie lapte caldut si 3 linguri de zahar.Se lasa la dospit 15 minute.Cand maiaua a dospit se poate framanta aluatul.Se pun ouale,zaharul vanilat,un praf de sare,smantana si lapte caldut.Se framanta adaugand lapte atat cat sa iasa un aluat nu prea moale.Intr-un vas am topit untul in ulei de masline.Se toarna untul topit si uleiul peste aluat si se framanta din nou.Se da aluatul la dospit.
Cand aluatul a dospit se fac din aluat mucenici si se pun la cuptor pentru 30-35 minute la foc potrivit.Se scot din cuptor se baga in siropul facut din zahar,apa si estenta de vanilie care a fost fiert in prealabil.Se trec rapid prin sirop pe urma se dau prin miere cu fata si se pune peste ei nuca macinata.Sunt foarte,foarte buni!