"Retete de Pasti"
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se amesteca untul cu zaharul si un praf de sare cu ajutorul unei linguri. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se pune faina si se framanta aluatul pana cand devine nelipicios. Se umple presa pentru fursecuri cu aluatul, apoi se formeaza fursecurile, apasand de doua ori pe presa, direct in tava (trebuie o tava antiaderenta) sau pe tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt (daca nu iese un fursec, se ia din tava si se sterge cu un servetel uscat locul in care a stat, apoi se incearca formarea altuia). Se procedeaza asa pana cand se termina aluatul. Se introduce tava la cuptor pana cand fursecurile se rumenesc frumos.
Dupa ce fursecurile s-au racit, ciocolata se rupe, se pune intr-un craticior impreuna cu o lingura de lapte si se pune la foc, mestecand continuu pana cand se topeste.
Cu ajutorul unei pensule se decoreaza fursecurile (sau fursecurile se scufunda pe jumatate in ciocolata) si se presara cu ornamente colorate.
Daca ciocolata se intareste intre timp, se mai hidrateaza cu putin lapte si se incalzeste din nou.