Aceasta este reteta mea de cornulete fragede cu untura si cu nuca pe care a placut-o atat de mult Ancuta la Satic,vara trecuta cand a avut loc una dintre intalnirile bucatarasilor.M-am gandit sa postez reteta ca poate ii este dor Ancutei de cornuletele mele :P :)))
Untura trebuie sa fie la temperatura camerei. Framantam intre degete untura cu faina cernuta si amestecata cu praful de copt si sarea. Adaugam nuca macinata si amestecam, coaja rasa de la o lamaie, extractul de vanilie si apa. Framantam bine aluatul si-l dam pentru vreo doua ore la frigider, invelit intr-o folie alimentara.
Scoatem aluatul de la rece, rupem din el bilute mici si formam cornulelele. Asezam cornuletele formate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul incins la 170-180 grade C pana devin rumene.
Cornuletele fierbinti le pudram cu zahar pudra vanilat, le lasam sa se raceasca si le depozitam in cutii cu capac.
Pofta buna.