Fursecuri Palaria lui Napoleon

de ankyy in Dulciuri, 1 Ian 2014 | 5150 vizualizari

 

Hai ca e haios numele acestor fursecuri, nu? Stiu, dar pur si simplu li se potriveste de minune. Aceste fursecuri micute chiar au forma palariei lui Napoleon. Dar sa nu credeti ca doar forma conteaza. Ele sunt si foarte gustoase, iar daca iubesti martipanul trebuie neaparat sa le incerci :)

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 60 g zahar
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 200 martipan (gata preparat)

*eu am folosit martipan Rapunzel, cu miere.

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Palaria lui Napoleon:

Intr-un bol incapator amestecam faina (mixam) cu zaharul, untul (la temperatura camerei) si oul, pana avem o compozitie omogena.

Ii dam o forma rotunda acestui aluat, acoperim bolul cu folie de plastic si dam la frigider pentru cel putin o jumatate de ora.

Pana sta aluatul la frigider, ne ocupam de martipan. Eu am avut martipanul direct preparat cu miere, asa ca nu a mai avut nevoie de indulcitor sau alte arome, pentru ca a fost perfect.

Luam cate o bucatica mica din martipan si o rotim intre palme pana ia forma unei bilute - nu stiu sa va dau o dimensiune exacta, cred ca ar fi undeva la dimensiunea unei alune de padure, in coaja.

Formam bilutele din martipan si le asezam pe o farfurie.

Dupa 1/2 - 1 ora scoatem aluatul din frigider si il impartim in 5-6 bucati mai mici, pe care le rotunjim.

Luam cate o bila de aluat si o punem pe folie de plastic, apoi o acoperim cu alta folie si rulam cu sucitorul pana obtinem o foaie uniforma.

Taiem forme rotunde din foaia de aluat, cu ajutorul unui pahar.

Asezam in mijlocul fiecarei forme rotunde, o biluta de martipan.

Acum vine partea pe care nu v-o pot explica foarte bine, dar sper ca ati inteles-o deja din fotografii, chiar daca nu am si din timpul prepararii. Cred ca preparatul final e destul de explicit. Ideea e ca se ridica din 3 parti marginile fursecului pe biluta de martipan si se preseaza putin cu degetele, ca sa nu se desfaca la copt.

Asezam fursecurile in tava pe hartia de copt si le dam la cuptorul preincalzit la 160-170 de grade, pentru aprox. 10 minute, pana sunt rumenite frumos.

Le scoatem si le lasam la racit, apoi presaram zahar pudra peste ele.

TIPS-URI

1

Martipanul se poate prepara si in casa, din migdale si zahar sau miere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Palaria lui Napoleon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu cereale