Din categoria fursecurilor delicioase ce se pot face pentru Craciun, sunt si aceste fursecuri dragalase, fragede si aromate.
Frecam untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam apoi pe rand sarea, esenta, praful de copt stins cu o lingura de lapte si apoi incorporam treptat faina.
Turnam compozitia pe masa de lucru si framantam pana nu se mai lipeste de maini.
Punem aluatul in folie alimentara si lasam la frigider timp de o ora.
Scoatem din frigider si lasam 10 minute sa revina la temperatura camerei.
Intindem aluatul pe masa tapetata cu faina si decupam floricele si stelute.
Jumatate din forme le decupam si in mijloc cu forme mai mici.
Punem apoi fursecurile decupate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 12 minute.
Dupa ce s-au racit ungem fursecurile negaurite cu gem de caise si asezam deasupra apasand usor, cate un fursec gaurit. Umplem si gaura cu gem.
La final presaram deasupra fursecurilor zahar pudra.
Mie mi-au iesit 60 de fursecuri deci suprapuse 30.
Pastram fursecurile in cutie metalica.