Fursecuri de sezon

de VanessaAli in Dulciuri, 23 Dec 2016 | 2829 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori!
Ce faci cand ai doua galbenusuri ramase? Fursecuri! Aceste bunatati nu erau in planul de Craciun, insa nu vroiam sa risipesc ingrediente! Un-doi am cautat celelalte ingrediente, si noroc ca am avut unt moale la indemana. 
Au iesit mult mai bine decat speram! Rapid si usor, ai fursecuri pentru colindatori.

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 120g unt moale
  • 120g zahar pudra
  • 5-6 linguri de lapte
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat+ otet
  • faina cat cuprinde ( aprox. 300g)
  • ornamente
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri de sezon:

Frecam untul cu zaharul, galbenusurile, laptele si esenta. Pui catava faina ca sa nu fie o compozitie lichida, apoi pui bicarbonatul si il stingi cu otet. Mai pui faina cat sa nu mai fie lipicios, framanti bine cu mana si dai aluatul la frigider vreo 10 minute. 

Scoti de la frigider si il imparti in vreo 3 parti. Iei o parte si o intinzi bine, apoi decupezi cu formele. Le asezi in tava si pui ornamente pe fiecare fursec, apasandu-le sa intre putin in aluat.

Dai la cuptor pentru vreo 15-20 minute la 190 grade. Ies cam trei tavi din tot aluatul.

Dupa ce s-au racit complet le puteti pudra cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri de sezon" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti din turta dulce (Gingerbread cookies)