Va spun doar atat... ca sunt delicioase si se topesc in gura. Vi le recomand cu mare drag si voua. Le-am pregatit pentru export...hi , hi
Faina cernuta o punem intr-un castron mai mare si o amestecam cu praful de copt si praful de sare, adaugam untura si margarina si frecam impreuna cu faina bine intre palme pana devine un amestec nisipos. Adaugam zaharul, 1 zahar vaniliat, ouale si razatura de lamaie, apoi framantam un aluat cat mai elastic, sa poata fi bine intins. Ii dam o forma de minge, acoperim cu o folie si lasam la frigider pentru 30 minute.
Scoatem, lasam afara 10 minute, apoi rupem cate o bucata, o intindem cam de 3 mm grosime si taiem modele cu formele de fursec. Le asezam in tavi tapetate cu hartie de copt. Jumatate din ele le vom gauri la mijloc (eu am gaurit cu un dop). Fursecurile trebuie sa fie cu pereche (una simpla, una cu gaura, fiindca se vor lipi cu gem)
Introducem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 15-20 minute. Dupa coacere le imperechem ungandu-le cu gem, apoi le lasam 1-2 ore ca sa absoarba bine gemul, apoi le pudram cu zahar praf.
Sunt niste fursecuri delicioase. In ziua cand le facem sunt usor crocante, dar a doua zi se topesc in gura, cu cat stau mai mult cu atat sunt mai fragede.
Sa va fie de folos .
1
Sunt fursecuri bune si potrivite in orsice imprejurare ,