Minunate...atat de fragede incat se topesc in gura... incredibil de delicioase si as putea sa spun fara sa le laud prea tare, ca sunt perfecte!
Cernem faina intr-un vas.
Amestecam untul de arahide cu unt, zahar pudra, cu galbenusurile, aromele, adaugam faina, praful de copt si bicarbonatul stinse cu zeama de lamaie.
Framantam aluatul atat cat se se omogenizeze toate ingredientele. bila rezultata o invelim in folie si o punem la rece pentru 30 de minute.
Scoatem aluatul de la frigider si il impartim in doua bucati. Oprim o bucata pe planseta de lucru iar restul punem din nou la rece in folie.
Facem aluatul sul si il impartim in doua bucati. Rulam din nou fiecare bucata sub forma de sul, apoi portionam fursecurile.
Fiecare bucata o aplatizam in tava de copt tepetata din timp cu pergament.
Punem deasupra fulgii de ciocolata si coacem fursecurile pentru 15 minute la 180 de grade.
Intre timp pregatim si restul aluatului in acelasi mod, iar fursecurile le vom intinde si alinia pe o foaie de copt.
Scoatem de la cuptor fursecurile care sunt gata, si le punem usor pe o suprafata cu tot cu foaia pergament, apoi tragem usor in tava cu tot cu foaia de copt restul de aluat pregatit.
Lasam fursecurile la racit perfect si apoi le desprindem de pe folie. Sunt extrem de fragile pentru ca sunt extrem de fragede, astel ca cel mai bine se manevreaza reci.
Recomand cu drag reteta!
1
Daca nu va plac fursecurile dulci reduceti cantitatea de zahar cu 30 gr.)