Cheesecake cu portocale

de simona72 in Prajituri, 17 Apr 2015 | 9822 vizualizari

 

Dupa cum stiti ador branzeturile, iar atunci cand vine vorba de desert, cele cu branza se numara printre favorite. Pe masa de sarbatori s-a aflat si acest cheesecake care a inlocuit Pasca traditionala.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 pachet mare de biscuiti Oreo cu cacao
  • 100 gr biscuiti digestivi
  • 2 linguri unt topit
  • 50 ml lapte rece
  • 1 lingura miere
  • Umplutura:
  • 400 gr branza dulce de vaci
  • 150 gr smantana
  • 2 linguri gris
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 3 galbenusuri
  • 3-4 linguri indulcitor pulbere
  • 1 lingura esenta de portocale
  • 2-3 linguri de coaja confiata de portocala tocata cubulete http://www.bucataras.ro/retete/coaja-confiata-de-lamaie-si-portocala-67991.html
  • pentru jeleul de portocale:
  • 2 portocale sau mandarine
  • 50 + 50 ml apa
  • 1-2 linguir zahar brut (depinde cat sunt de dulci portocalele)
  • 1 lingura gelatina granule

Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu portocale:

Pentru blatul din buscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii intr-un castron, se adauga untul topit, laptele si mierea. Se amesteca si se pune compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 20 cm cu inel detasabil. In prealabil se unge fundul tavii si peretii cu unt rece. Se preseaza blatul cu dosul unei linguri si se da la frigider pana facem compozitia pentru umplutura.

Pentru umplutura de branza: se pune branza de vaci in vasul robotului si se marunteste pana se ajunge la o pasta fina de branza. Se adauga restul ingredientelor, mai putin coaja confiata de portocala, se porneste robotul pentru cateva secunde pana ingredientele sau amestecat complet. La final se adauga coaja confiata de portocala si se amesteca cu o paleta. Se scoate forma cu blatul din frigider si se pune umplutura de branza. Se da tava la cuptorul incins la 150-160 grade pentru 50 minute, pana compozitia nu mai "tremura" si a prins crusta. Se lasa sa se racesaca complet chhescake-ul.

Pentru jeleul de portocala: se curata portocala de coaja, se rupe in bucati, se pune intr-un vas cu 50 ml apa si se lasa sa fiarba pentru 5-10 minute, pana s-au inmuiat bine portocalele. Intre timp se hidrateaza gelatina in 50 ml apa rece. Cu blenderul vertical se pasireaza foarte bine portocala fierbinte pana se ajunge la un piure foarte fin. Se adauga zaharul si gelatina si se amesteca pana acestea sunt topite. Se lasa jeleul sa se racesaca pana devine caldut, apoi se pune peste cheesecak-ul rece. Se da tava la frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte, se indetarteaza inelul detasabil, se portioneaza si se serveste. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

daca doriti un jeleu foarte fin il puteti trece printr-o strecuratoare

2

este foarte parfumat datorita coajei confiate

3

folosind galbenusuri de la oua de tara umplutura va avea o culoare galbena

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake la cupe, cu capsuni, oreo