De ceva vreme, ma obsedeaza fursecurile astea, dar nu-mi picase fengsuiu closca si n-am putut sa le fac, azi taman ce ascultam niste muzica relaxanta a la Mozart, mi-a picat fengsuiu.....
Mai intai am amestecat faina cu cacao si praful de copt. Apoi am pus sa se topeasca untul cu ciocolata, pe baie de abur, dupa ce s-a topit, am tras de pe foc vasul si am adaugat zaharul, am amestecat bine sa se topeasca zaharul, am adaugat sarea , esenta si ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. La final am adaugat ingredientele solide, am omogenizat bine, am acoperit vasul si l-am dat la rece pentru o ora. Dupa o ora, am scos vasul din frigider am format bilute de cca 21 g de grame si le-am tavalit prin zahar pudra, nu le tavaliti pe toate partile ca se arde zaharul pe partea care sta pe tava.... Le-am asezat in tava de la aragaz, tava tapetata cu hartie de copt. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 170 grade, se tin 10-12 min nu mai mult. Se lasa sa se raceasca in tava. Sunt crocante la exterior si moi inauntru....
1
PS. nu faceti ca mine, adica nu le tavaliti in zahar pe toate partile, partea care vine pusa pe tava, sa fie fara zahar ca se cam arde-n cuptor...mie imi place si mai caramelizat asa...dar voi nu faceti asa....