Inca o reteta pe care o adaug la colectia mea :)
Untul moale se amesteca cu un praf de sare si cu zaharul. Se despica pastaia de vanilie, se scot semintele cu ajutorul unei lame, unui cutit, se adauga peste unt.
Se mixeaza bine totul cu ajutorul unui mixer, dupa care se adauga galbenusul si se omogenizeaza compozitia.
Faina se cerne cu praful de copt si se incorporeaza in crema de unt. La final, se adauga fulgii de ciocolata si bombonelele colorate. Se amesteca direct cu mana pana se distribuie uniform ornamentele. Nu framantati foarte mult, ne dorim sa isi pastreze fragezimea.
Se pregateste o tava de copt, prevazuta cu hartie pergament. Se preincalzeste cuptorul.
Cu ajutorul unei linguri pentru inghetata sau o lingura obisnuita, se ia din compozitie si se asaza in tava.
Se procedeaza la fel, pana se epuizeaza tot aluatul. Se pun la copt fursecurile, la 160 - 170 grade, pana devin rumene, aproximativ 15 minute.
Atentie, ele sunt foarte fragede, de aceea va recomand ca dupa ce s-au copt, sa le lasati la temperat direct in tava, apoi sa le transferati pe un platou. Cand se racesc, ele se intaresc usor si vor fi usor de manevrat.
Sunt foarte fragede, gustoase si pe placul piticilor!
1
Daca va doriti, puteti adauga pudra de cacao sau de ciocolata in compozitie!