Fursecuri catelusi

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 23 Dec 2011 | 8812 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta la Sabina http://sabina-madalina.blogspot.com/2010/01/fursecuri-catelusi.html careia ii multumesc, mi-au placut mult catelusii ei, asa ca i-am executat si eu, sunt foarte haiosi si cu siguranta va avea un efect tare fain asupra copiilor, Andu cel putin a fost tare incantat si ce m-a bucurat cel mai mult este faptul ca a si mancat din ei si a inceput cu coca inainte sa-i bag la cuptor...
Sunt vanilati, fragezi, moi, intr-un cuvant minunati!!!

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat: 
  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • esenta de vanilie
  • 260 g faina
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • pentru umplutura 
  • 1 lingura cacao
  • 4 linguri nuca de cocos
  • 1 mana de nuci macinate
  • 1 lingura de zahar
  • esenta de rom
  • lapte cat sa se omogenizeze umplutura

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri catelusi:

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pana devine spuma, dupa care adaugam oul si mixam pana se omogenizeaza compozitia.

Amestecam faina cu praful de copt si sarea, adaugam treptat peste spuma de unt pana se formeaza una luat moale, nelipicios. Oprim 3 linguri din acest aluat si le amestecam cu cacaoa, acest aluat il vom folosii pentru a forma nasul, ochii si urechiile. Dam cele 22 bile de aluat invelite in folie la frigider pentru 15 minute.

Intre timp pregatim umplutura:

Amestecam toate ingredientele pentru umplutura si omogenizam. Rupem bucatele mici din aluatul alb, formand o bilute pe care le vom apasa cu podul palmei, in mijlocul lor vom pune umplutura, apoi vom strange marginile catre interior, astfel formand din nou biluta.

Din aluatul maro formam nasul pe care-l vom face dintr-o biluta mica, urechiile le vom face din bilute aplatizate, usor intoarse catre interior, iar ochii din bilute si mai mici.

Punem frusecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt siunsa cu ulei si dam la cuptoru preincalzit app 10 minute la foc potrivit. Sunt gata cand incep sa se rumeneasca la baza.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri catelusi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

gaby_duceag 1

01.06.2012, 17:00

i-am bagat si eu la cuptor , ca Danut cica vrea si el o surpriza "))
Am facut pe fuga, sa nu vina, si aduc mai mult a oi decat a catei

mena29 1

01.06.2012, 17:13

Gaby ))
Dana,frumoase fursecurile

gaby_duceag 1

01.06.2012, 17:54

Ce buni sunt!!!!! ms mult
eu i-am umplut cu nutella cu nuca macinata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti(cu nutella si nuci)