Desert pasca cu branza si glazura de ciocolata

de RuxyRux in Dulciuri, 10 Apr 2018 | 4726 vizualizari

 

Pasca delicioasa fara aluat cu glazura si decoratiuni de ciocolata, va invit la un minunat desert pascal!
Bunatati de Paste

 

INGREDIENTE

  • 1 kg branza dulce
  • 7 oua mari
  • 285 gr zahar fin
  • 170 gr unt gras 82%
  • 400 gr iaurt grecesc
  • 150 gr amidon
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • coaja razuita de portocala( Bio)
  • esenta de rom
  • vanilie

Glazura de ciocolata:

  • 125 gr ciocolata neagra 60% cacao
  • 75 gr unt
  • 1 lingura plina de Nutella

Decoratiuni:

  • praline si oua de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu branza si glazura de ciocolata:

Ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana isi tripleaza volumul.

Untul se topeste si se amesteca cu branza dulce si apoi cu iaurtul, vanilia, esenta de rom si  coaja de portocala pana se omogenizeaza.

Compozitia de branza se adauga lingura cu lingura peste cea de oua si se mixeaza fara oprire.

Se opreste mixerul si se toarna amidonul, apoi praful de copt, se amesteca cu un tel sau o lingura astfel incat sa nu se imprastie in aer, apoi se porneste din nou mixerul si se mixeaza pana ce se omogenizeaza complet.

Se tapeteaza o forma rotunda cu pergament, se toarna compozitia si se coace pasca timp de o ora la 180 de grade C.

Pasca se lasa la racit si intre timp se prepara glazura.

Intr-un vas se topeste untul usor, apoi in el se topeste ciocolata, se trage vasul de pe foc si se adauga nutella, se amesteca bine. Glazura se lasa 5 minute la racit, apoi se asaza cu lingura peste pasca.

Cand este racita perfect si glazura, se decoreaza pasca cu praline si oua de ciocolata.

Delicioasa!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu branza si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata