Desert pasca cu branza si glazura de ciocolata

de RuxyRux in Dulciuri, 10 Apr 2018 | 4664 vizualizari

 

Pasca delicioasa fara aluat cu glazura si decoratiuni de ciocolata, va invit la un minunat desert pascal!
Bunatati de Paste

 

INGREDIENTE

  • 1 kg branza dulce
  • 7 oua mari
  • 285 gr zahar fin
  • 170 gr unt gras 82%
  • 400 gr iaurt grecesc
  • 150 gr amidon
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • coaja razuita de portocala( Bio)
  • esenta de rom
  • vanilie

Glazura de ciocolata:

  • 125 gr ciocolata neagra 60% cacao
  • 75 gr unt
  • 1 lingura plina de Nutella

Decoratiuni:

  • praline si oua de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu branza si glazura de ciocolata:

Ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana isi tripleaza volumul.

Untul se topeste si se amesteca cu branza dulce si apoi cu iaurtul, vanilia, esenta de rom si  coaja de portocala pana se omogenizeaza.

Compozitia de branza se adauga lingura cu lingura peste cea de oua si se mixeaza fara oprire.

Se opreste mixerul si se toarna amidonul, apoi praful de copt, se amesteca cu un tel sau o lingura astfel incat sa nu se imprastie in aer, apoi se porneste din nou mixerul si se mixeaza pana ce se omogenizeaza complet.

Se tapeteaza o forma rotunda cu pergament, se toarna compozitia si se coace pasca timp de o ora la 180 de grade C.

Pasca se lasa la racit si intre timp se prepara glazura.

Intr-un vas se topeste untul usor, apoi in el se topeste ciocolata, se trage vasul de pe foc si se adauga nutella, se amesteca bine. Glazura se lasa 5 minute la racit, apoi se asaza cu lingura peste pasca.

Cand este racita perfect si glazura, se decoreaza pasca cu praline si oua de ciocolata.

Delicioasa!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu branza si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocolatos de post