Fursec umplut cu mar

de aziz in Prajituri, 28 Mar 2011 | 5668 vizualizari

 

reteta am gasit-o pe culinar este exceptionala merita incercata

 

INGREDIENTE

  • 200-300 gr faina alba(in reteta originala era doar 150 insa aluatul nu arata deloc a plastelina cu doar 150 gr asa ca eu am adaugat pina mi-a placut aluatul)
  • 50 gr amidon sau corn flour
  • 100 gr zahar(eu am pus pudra)
  • 125 unt
  • 4 galbenuse
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf sare
  • umplutura:
  • 2 mere
  • zahar dupa gust
  • un vf lingura unt
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursec umplut cu mar:

se amesteca toate ingredientele pina obtinem un aluat de consistenta plastelinei pe care il punem in folie si-l dam la frigider cel putin 30 minute.

merele se dau pe razatoare si se pun intr-o cratita pe aragaz impreuna cu zaharul si untul cind s-au inmuiat adaugam scortisoara.si dam la o parte.aluatul cind il veti scoate pare sfarimicios il framantati putin si va deveni plastelina din nou intindeti foi si taiati in formele dorite,adaugati mar in mijlocul fursecului si lipiti deasupra un altul si punem in tava.cuptorul se incalzeste la 175 gr si lasam cam 15 minute.sint foarte fragile le scoateti cu o paleta si le lasati la racorit pe un gratar.

se pudreaza si se savureza.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursec umplut cu mar" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si glazura de ciocolata