Furnici in copac

de Brindusa in Porc, 30 Dec 2009 | 8592 vizualizari

 

Se pare ca numele acesta ciudat vine de la faptul ca bucatelele mici de carne se lipesc de firele de taietei si par ca niste furnici ce se urca pe ramurelele unui copac.

 

INGREDIENTE

  • 350 g carne porc, tocata
  • 200 g taietei de celofan (sau tietei subtiri de orez, sau fidea)
  • 5 ciuperci Shiitake (sau 100 g ciuperci uscate)
Marinata
  • 4 linguri sos soia light (sau de care ai)
  • 1 lingura ulei susan (daca ai)
  • 1 lingura vin de orez (sau vin sec alb)
  • 1 lingurita amidon de porumb (se pune ultimul in marinata)
Altele
  • 1 ardei chilli rosu taiat fin (sau1/2 lingurita pasta chilli)
  • 2 cm ghimbir ras fin
  • 2 cepe verzi taiate la 2 cm
  • 3 linguri ulei de alune (sau porumb, floare soarelui)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Furnici in copac:

Pune ciupercile Shiitake la inmuiat in 1 cana apa, mai bine de o ora. Daca folosesti alte ciuperci, timpul de inmuiere poate diferi. Strecoara ciupercile si pastreaza zeama.

Pune taieteii in apa fiarta si lasa 5 minute. Scurge-i bine si taie-i mai mic.

Amesteca carnea cu marinata si lasa la frigider 1/2 ora.

Incalzeste un wok si pune 2 linguri de ulei. Caleste carnea la foc mediu amestecand bine, pana cand e jumatate facuta. Scoate-o din wok.

Sterge wokul si adauga 1 lingura ulei. Pune ardeiul si ghimbirul si caleste putin amestecand mereu (stir fry). Stir fry ciupercile, adauga taieteii, sosul chilli (daca nu folosesti ardeiul), 1/2 cana zeama de la ciuperci (poti pune zeama de pui) si amesteca bine. Adauga carnea, ceapa si amestecabine. Gateste pana ce carnea e facuta.

TIPS-URI

1

daca zeama scade prea mult in timpul gatitului, mai adauga apa de la ciuperci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Furnici in copac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas cu carne de porc