Fundite, minciunele sau uscatele

de DulciuriSiNuNumai in Dulciuri, 18 Mar 2013 | 33233 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 80 g unt
  • 3 oua
  • 130 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fundite, minciunele sau uscatele:

Se cerne faina intr-un bol si se adauga un praf de sare.

Se adauga untul si se amesteca pana se obtine un aluat nisipos. Intr-un castronel se amesteca ouale, zaharul si laptele. Acest mix se toarna peste faina si se amesteca. Se framanta bine pana se obtine un aluat nelipicios. Daca este prea moale se mai adauga faina sau din contra daca este prea tare se mai toarna un pic de lapte.

Se presara faina pe masa de lucru, se rupe o bucata de aluat si se intinde o foaie subtire cat o lama de cutit (daca vreti ca funditele sa nu fie prea crocante atunci intindeti o foaie de aluat mai groasa). Se taie foaia in romburi, in mijlocul carora se face o taietura oblica prin care se trage un colt obtinandu-se astfel o forma de fundita. Se prajesc pe ambele parti, in ulei incins, la foc mediu pana capata o culoare aurie.

Se scot pe un servetel de hartie pentru a absorbi excesul de ulei. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra. Se prajesc pe ambele parti, in ulei incins, la foc mediu pana capata o culoare aurie. Se scot pe un servetel de hartie pentru a absorbi excesul de ulei. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra. Desi este un desert simplu, parerea mea este ca funditele arata delicat, elegant. Se pot servi simple sau cu gem.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fundite, minciunele sau uscatele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scovergi si minciunele