Frittata ca la ţară

de portiadelumina in Aperitive / Garnituri, 6 Mai 2014 | 5404 vizualizari

 

Ştiu că în general pe un site culinar reţetele prezentate sunt ca din revistă, ceea ce mi se pare firesc, cu atât mai mult cu cât sunt destul de mulţi cei care ştiu să facă din gătit o artă.
Eu mă număr în rândul celorlalţi, adică a celor care artistic se bucură de plăcerea de a mânca, inclusiv lucrurile simple, cele care sunt gătite în mai toate bucătăriile încă din cele mai vechi timpuri.
Ştiţi, adică sigur ştiţi, că sunt momente când vii acasă şi, fără să te mai gândeşti la calorii, la regim ori la nu mai ştiu ce regulă de conduită culinară, trânteşti în tigaie o mână de cartofi pe care-i prăjeşti şi pe care-i combini cu alte ingrediente gustoase, numai bune pentru potolit foamea într-un prânz de primăvară-vară.

 

INGREDIENTE

  • 1-2 cartofi noi
  • 1 ceapă
  • 3 grăunţi usturoi
  • 100 gr brânză oaie
  • ulei
  • sare
  • mărar verde
  • cârnat tradiţional
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frittata ca la ţară:

Aproape că la reţeta asta nici nu ar trebui redat modul de preparare, că aşa de simplu e. Dar, pentru literatura culinară, încă nestricată de cuvinte nepotrivite, am să redau scurt cum am ajuns la această experienţă.

Cartoful se curăţă de coajă (cei noi se curăţă imediat), se taie şi se pune la prăjit în ulei încins. Între timp se toacă cârnatul feliuţe şi se taie ceapa şi usturoiul în cubuleţe mici, amestecându-se mai apoi cu oul şi cu mărarul (tocat şi el, dar nu foarte mărunt). După ce cartofii au fost întorşi în tigaie, se adaugă rondelele de cârnat şi mai apoi, amestecându-se, compoziţia de ou, ceapă, usturoi şi mărar în care s-a pus şi sare.

Se scot toate după ce se vor fi rumenit îndeajuns şi se servesc cu brânză de oaie. Eu am păstrat pentru acest fel de mâncare şi un pic de mămăligă rece, nu de alta, dar omul de la ţară ştie să combine tradiţia, gustul şi noul chiar şi într-o banală frittata ţărănească.

Gustul a fost de zile mari, şi, mai mult ca sigur, un astfel de fel este indicat celor cu regim de îngrăşat. :))

Poftă bună!

TIPS-URI

1

pentru o mai bună legare a compoziţiei se mai poate pune un ou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata ca la ţară" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (75)

portiadelumina 1

15.05.2014, 20:10

Silvia, după cum cred că ai văzut, eu sunt nebucătarul site-ului, , ceea ce nu mă opreşte în a veni aici cu câte un cuvânt bun, vesel deseori şi, pentru a nu ieşi din specificul paginii, chiar cu câte o reţetă din asta, ca de la ţară, cum deseori spun eu.
Mulţumesc pentru trecerea prin bomba mea calorică.

babi5 1

23.05.2014, 17:16

Tare buna

Adele 1

27.08.2014, 13:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Omleta cu cartofi prajiti si mozzarella ( la cuptor)