Frittata ca la ţară

de portiadelumina in Aperitive / Garnituri, 6 Mai 2014 | 5277 vizualizari

 

Ştiu că în general pe un site culinar reţetele prezentate sunt ca din revistă, ceea ce mi se pare firesc, cu atât mai mult cu cât sunt destul de mulţi cei care ştiu să facă din gătit o artă.
Eu mă număr în rândul celorlalţi, adică a celor care artistic se bucură de plăcerea de a mânca, inclusiv lucrurile simple, cele care sunt gătite în mai toate bucătăriile încă din cele mai vechi timpuri.
Ştiţi, adică sigur ştiţi, că sunt momente când vii acasă şi, fără să te mai gândeşti la calorii, la regim ori la nu mai ştiu ce regulă de conduită culinară, trânteşti în tigaie o mână de cartofi pe care-i prăjeşti şi pe care-i combini cu alte ingrediente gustoase, numai bune pentru potolit foamea într-un prânz de primăvară-vară.

 

INGREDIENTE

  • 1-2 cartofi noi
  • 1 ceapă
  • 3 grăunţi usturoi
  • 100 gr brânză oaie
  • ulei
  • sare
  • mărar verde
  • cârnat tradiţional
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frittata ca la ţară:

Aproape că la reţeta asta nici nu ar trebui redat modul de preparare, că aşa de simplu e. Dar, pentru literatura culinară, încă nestricată de cuvinte nepotrivite, am să redau scurt cum am ajuns la această experienţă.

Cartoful se curăţă de coajă (cei noi se curăţă imediat), se taie şi se pune la prăjit în ulei încins. Între timp se toacă cârnatul feliuţe şi se taie ceapa şi usturoiul în cubuleţe mici, amestecându-se mai apoi cu oul şi cu mărarul (tocat şi el, dar nu foarte mărunt). După ce cartofii au fost întorşi în tigaie, se adaugă rondelele de cârnat şi mai apoi, amestecându-se, compoziţia de ou, ceapă, usturoi şi mărar în care s-a pus şi sare.

Se scot toate după ce se vor fi rumenit îndeajuns şi se servesc cu brânză de oaie. Eu am păstrat pentru acest fel de mâncare şi un pic de mămăligă rece, nu de alta, dar omul de la ţară ştie să combine tradiţia, gustul şi noul chiar şi într-o banală frittata ţărănească.

Gustul a fost de zile mari, şi, mai mult ca sigur, un astfel de fel este indicat celor cu regim de îngrăşat. :))

Poftă bună!

TIPS-URI

1

pentru o mai bună legare a compoziţiei se mai poate pune un ou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata ca la ţară" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (75)

portiadelumina 1

15.05.2014, 20:10

Silvia, după cum cred că ai văzut, eu sunt nebucătarul site-ului, , ceea ce nu mă opreşte în a veni aici cu câte un cuvânt bun, vesel deseori şi, pentru a nu ieşi din specificul paginii, chiar cu câte o reţetă din asta, ca de la ţară, cum deseori spun eu.
Mulţumesc pentru trecerea prin bomba mea calorică.

babi5 1

23.05.2014, 17:16

Tare buna

Adele 1

27.08.2014, 13:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branza de vaci cu iaurt si verdeturi