Preparatul care mereu imi placea sa fie facut de mama si bunica!
Friptura:
Salata:
Friptura
Spalam foarte bine carnea in apa calduta, taiem cubulete si o punem la fiert.
Dupa ce a dat friptura in clocot, curatam de spume si adaugam ceapa maruntita, piperul, dafinul, bulionul, secretul gustului, apoi lasam sa fiarba 1 h.
Cand carnea este foarte frageda si se taie foarte usor in dinti, este gata preparata!
Friptura va avea un sos delicios!
Salata orientala
Spalam cartofii si ii punem la fiert timp de 20 minute sau pana intra foarte usor cutitul in ei.
Punem si ouale la fiert pentru 6-7 minute. Dupa ce au fiert ouale si cartofii, cartofii ii curatam si ii taiem in patru, apoi feliati mai grosut, la fel procedam si cu ouale.
Adaugam ceapa maruntita, gogosarii taiati pestisori sau cubulete, sarea, piperul, uleiul si otetul.
Amestecam foarte bine cu o lingura de lemn, apoi putem servi din ea!
Eu am decorat pe farfurie cu patrunjel !
Pofta buna si ne vedem la reteta urmmatoare!
1
Salata o putem servi rece sau calda
2
Nu lasam cartofii sa fiarba foarte mult fiindca o sa se sfarame!
3
Dafinul da un gust nemaipomenit in friptura!