Vita cu sos

de laylalala in Vita, 2 Aug 2011 | 5228 vizualizari

 

Acest fel de mancare este mai simplu si mai rapid de preparat.Dar aia nu inseamna ca nu este delicios. Mie imi place carnea de vita cel mai mult dar singura mea problema cu este faptul ca imi doresc ca sa si o pot mesteca usor - de aceea mie imi place ca sa fie preparata mai putin pentru a-si pastra sucurile in ea iar atunci este mai moale, usor de mancat si gustoasa. Enjoy!

 

INGREDIENTE

  • 8 bucati muschi de vita, de aprox. 4 cm grosime
  • 3 linguri patrunjel proaspat, tocat marunt
  • 2 lingurite cimbru uscat maruntit
  • sare&piper negru, dupa gust
  • 100 gr unt
  • 4 linguri ulei de masline
  •  60 ml coniac
  • 150 ml smantana
  •  20 gr amidon alimentar amestecat cu 40 ml apa rece
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vita cu sos:

1.       Amesteca patrunjelul cu cimbru si sare&piper negru.Unge carnea cu acest amestec.

2.       Incinge uleiul de masline si 20 gr unt intr-o tigaie. Adauga carnea si prajeste-o cate 2-5 minute pe ambele parti (depinde cum vrei sa fie carnea : rar, mediu  sau bine facuta).Adauga coniacul si mai lasa 1 minut.  Scoate carnea, infasoar-o in folie de aluminiu pune-o deoparte.

3.       Adauga in tigaie smantana si amidonul dizolvat in apa. Amesteca pana cand sosul se ingroasa. Serveste carnea cu sos si garniture de legume verzi cu cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vita cu sos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și cașcaval - Savoare și gust într-un preparat excelent

ieri la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

ieri la 15:50

Pâine împletită cu unt și lapte - Pufoasă și gustoasă

ieri la 09:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de vita cu cartofi in sos rosu, la cuptor