Friptură de vită - la oala sub presiune (minune)

de mona in Vita, 11 Apr 2009 | 29697 vizualizari

Friptură de vită - la oala sub presiune (minune)

 

Prima reteta scrisa de bucatarasul Mona, o delicioasa friptura de vita la oala subpresiune.

 

INGREDIENTE

  • felii de carne de porc sau vita/vitel taiate mai mari..cate o bucata pentru fiecare portie
  • 4-5 cartofi curatati si taiati felii
  • 500 gr legume la alegere
  • - o ceapa taiata marunt
  • - telina taiata cubulete
  • - morcov taiat felii
  • - fasole verde
  • - ardei gras taiat fasii
  • 300g rosii in bulion
  • 1-2 linguri ulei
  • 2 catei de usturoi,cimbru,oregano,sare, piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de vită - la oala sub presiune (minune):

In oala sub presiune, punem uleiul, ceapa (in cazul meu), cateii de usturoi, asezam carnea, adaugam  cartofii, legumele si rosiile in bulion taiate marunt.

Punem si sarea, piperul, condimentele si turnam apa cat sa acopere carnea, cartofii si legumele, pana la jumatatea lor.

Dam la foc mic 30-35min.

Este o friptura foarte aromata, carnea este moale, iar faptul ca au fiert toate impreuna de la inceput ii da o aroma divina.

Aceasta mancare este ideala pentru zilele calduroase de vara, in care, daca stam mai mult de 1 ora la aragaz, facem sauna, si gratis :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de vită - la oala sub presiune (minune)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]