Friptura de pui

de luminita20_2006 in Pui, 13 Dec 2009 | 8805 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de pui (eu am avut 2 pulpe si 2 aripi)
  • 6 catei usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 2 linguri bulion si 50ml pasta de rosii
  • 2 foi de dafin
  • 1 ceapa mica
  • unt
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de pui:

Carnea de pui am pus-o in apa cu sare (ca de obicei) 30 min. Apoi se scoate pe un servetel si se elimina apa. Intr-o tigaie se pune ulei de masline,  apoi pulpele se condimenteaza si se prajesc pe ambele parti, adaugandu-se si usturoiul pisat.

Cand s-a rumenit carnea se toarna intr-o tava si se pune bulionul amestecat cu 100 ml apa , foile de dafin, pasta de rosii si patrunjelul. Ceapa se taie marunt si se prajeste in unt apoi se aduga peste carne.Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor timp de 35 min foc mediu. Se serveste cu orez fiert.

TIPS-URI

1

tips Adriana: in prepararea Stifado, arpagicul este obligatoriu

2

tips Adriana: Mincarica iese mai gustoasa daca ii adaugati cuisoare, ienibahar si putina scortisoara

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

luminita20_2006 1

14.12.2009, 17:03

sicer de pe googl am gasit reteta...si acolo scria ca pot pune ceapa in loc de arpagicdar de cuisoare, ienibahar si putina scortisoara nu scria nimica....acuma am sa stiu...dar sa cauti si tu pe googl si ai sa vezi ca am dreptate...nu vreu sa dau nume site-urilor unde am gasit reteta asta dar si pe altele tot asa era...oricum alta daca asa am sa fac

gaby_duceag 1

14.12.2009, 23:22

nici eu nu pun acele condimente,nici nu cred ca mi-ar placea,insa pun ceapa si o fac intr-un ceaun de tuci.iese super!

elena1988 1

15.03.2011, 14:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cous-cous cu legume si pui