Friptura de porc la cuptor

de AlexTeacher in Porc, 13 Dec 2017 | 8312 vizualizari

 

Cea mai buna reteta de friptura de porc, reteta video pas cu pas.  

 

INGREDIENTE

  • Ceafa de porc – 1 kg
  • Cimbru proaspat – 3-4 crengute
  • Salvie proaspata – 4 frunze
  • Catei de usturoi – 4 buc
  • Morcovi – 2 buc
  • Salote – 2 buc
  • Pastarnac – 1 buc
  • Praz – 1 buc
  • Telina – 1/4 buc
  • Rosii cherry – 5-6 buc
  • Ulei de masline – 2-3 linguri
  • Vin rosu demisec – 100 ml
  • Amidon de porumb – 1 lingurita
  • Smantana de gatit – 200 ml
  • Apa – 200-300 ml
  • sare, piper – dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc la cuptor:

  1. Elimina excesul de grasime de pe carne, apoi tai-o la suprafata in forma de romb.

  2. Unge-o cu putin ulei de masline pe ambele parti. Tai marunt salvia, cimbrul si usturoiul si freaca bine carnea cu ele pe ambele parti, pentru a op aromatiza bine.

  3. Incinge bine o cratita din fonta si pune in ea o lingura de ulei de masline, dupa care adauga carnea. Ii dai culoare pe fiecare parte, intorcand-o. Intre timp taie legumele: morcovii, pastarnacul, telina si salotele, toate in bucati mai mari.

  4. Cand carnea a prins culoare, scoate-o deoparte, si in sucul lasat adauga legumele si inca un strop de ulei de masline. Legumele trebuie sa se gateasca de tot, sa fie moi, si nicidecum al dente, pentru ca vrei sa scoti si ultima faramita de aroma din ele, pentru a face un sos bun. Cand s-au calit, stinge cu vinul rosu, ca sa aduni toata aroma de la baza vasului.

  5. Cand s-a evaporat alcoolul, pune putina apa, cam 150 ml si adauga carnea, si implicit capacul. Incingeti cuptorul la 160 de grade Celsius si-o lasi 2 ore. O verifici din cand in cand, si daca lichidul dinauntru scade considerabil, atunci mai completeaza cu putina apa.

  6. Cand friptura este gata, scoate-o pe un tocator iar sucul lasat in cratita strecoara-l. Paseaza bine legumele sa iasa din ele tot sosul si pune-l inapoi pe foc si adaug o lingurita de amidon si smantana de gatit. Si amesteca pana se ingrosa.

  7. Toarna sosul peste o felie de friptura si este gata.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rahela Velicu 1

20.12.2017, 20:30

Si arata minunat!

ombledone 1

30.12.2017, 09:22

Ce oala de fonta ai folosit? De cati litri? Vreau sa cumpar si eu una.

ombledone 1

21.01.2018, 17:52

Oala de fonta se poate baga in cuptorul incins la 250 grade?
Am cumparat recent o oala asemanatoare
https://m.ikea.com/ro/ro/catalog/products/art/50232842/

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Untura din osanza de porc, pentru fursecuri