Friptura de porc la cuptor

de scortisoara in Porc, 12 Iun 2013 | 5833 vizualizari

 

Cel mai copios pranz pe care l-am avut saptamana asta:)

 

INGREDIENTE

  • o bucata de pulpa de porc, de ce marime doriti
  • ulei
  • ustoroi - 4 catei
  • curry
  • boia iute
  • piper negru
  • sare
  • oregano
  • un pahar vin rosu
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc la cuptor:

Cu o seara inainte de a gati carnea o punem la marinat. Ii facem niste cute in care bagam jumatati de catei de usturoi, iar apoi o "imbracam" bine in amestecul de curry, sare , boia , piper si oregano. Punem carnea intr-un castron si deasupra turnam paharul cu vin. Acoperim si dam la frigider pana a doua zi.

Cand trebuie sa gatim carnea, o scoatem din marinata si o ungem cu ulei pe toate partile. O invelim in hartie de copt si o punem intr-o tava. Se coace timp de aproximativ 2 ore la foc mediu in cuptorul incins. Dupa o ora jumatate se desface hartia de copt astfel incat sa ramana descoperita carnea. Asa o sa prinda o crusta crocanta in restul timp de coacere.

Eu am servit cu orez cu curry si salata de rosii cu avocado.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de purcelus la tava