Friptura de porc la cuptor

de scortisoara in Porc, 12 Iun 2013 | 5742 vizualizari

 

Cel mai copios pranz pe care l-am avut saptamana asta:)

 

INGREDIENTE

  • o bucata de pulpa de porc, de ce marime doriti
  • ulei
  • ustoroi - 4 catei
  • curry
  • boia iute
  • piper negru
  • sare
  • oregano
  • un pahar vin rosu
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc la cuptor:

Cu o seara inainte de a gati carnea o punem la marinat. Ii facem niste cute in care bagam jumatati de catei de usturoi, iar apoi o "imbracam" bine in amestecul de curry, sare , boia , piper si oregano. Punem carnea intr-un castron si deasupra turnam paharul cu vin. Acoperim si dam la frigider pana a doua zi.

Cand trebuie sa gatim carnea, o scoatem din marinata si o ungem cu ulei pe toate partile. O invelim in hartie de copt si o punem intr-o tava. Se coace timp de aproximativ 2 ore la foc mediu in cuptorul incins. Dupa o ora jumatate se desface hartia de copt astfel incat sa ramana descoperita carnea. Asa o sa prinda o crusta crocanta in restul timp de coacere.

Eu am servit cu orez cu curry si salata de rosii cu avocado.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc cu suc de rosii si vin la cuptor