Friptura de porc in sos de legume

de Merisor in Porc, 9 Mar 2014 | 5804 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 Kg muschi de porc
  • 250 ml ulei
  • 2 capatani usturoi
  • 350 gr rosii conservate cu legume
  • 3 linguri zacusca de dovlecel
  • 1 cartof
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • 750 ml apa
  • 100 ml vin rosu
  • 1 lingurita zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc in sos de legume:

Friptura am preparat-o cu o zi inainte, apoi la cea care a ramas pentru a doua zi am facut un sos.

Pentru friptura, am portionat muschiul de porc in felii mai groase, cam de 2,5 cm, pe care le-am trecut printr-un sos preparat dintr-o capatana de usturoi, 50 ml ulei, sare si piper si le-am lasat asa la macerat cam 4-5 ore.

Intr-o tava unsa bine cu ulei, am asezat carnea de porc si am dat-o la cuptor la foc incet pentru 40 de minute, iar din cand in cand am intors-o de pe o parte pe alta si am stropit-o cu vin rosu.

Pentru sos, am pus cartoful la fiert in coaja.

Am pus intr-un vas putin ulei , am asezat carnea, am adaugat 2 foi de dafin si am acoperit-o cu apa.

Am lasat vasul la foc mediu pentru 10-15 minute timp in care am pregatit restul ingredientelor.

Am curatat usturoiul(o capatana) si l-am presat, apoi l-am amestecat cu zacusca si rosiile si am adaugat amestecul respectiv peste carne.

Am lasat pe foc alte 10 minute, dupa care am ingrosat sosul cu cartoful curatat si pasat.

Am asezonat cu sare, piper si zahar si dupa alte 8-10 minute am ridicat vasul de pe foc si am adaugat patrunjelul tocat.

 

 

 

TIPS-URI

1

Se poate ingrosa sosul cu faina in loc de cartof.

2

Foile de dafin nu trebuie lasate pana la finalul prepararii pentru ca devin amare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc in sos de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc cu sos de rosii