Un super deliciu! Carnea nu e musai sa fie de porc, merge cu acest sos si carnea de pui sau vitel! In loc de paste, putem alege orez sau cus-cus pregatit dupa aceeasi reteta!
Am uns o tava de yena cu ulei si am asezat in ea feliile de porc, am adaugat pe ele un praf de sare si piper, apoi apa in tava.
Le-am pus la cuptor timp de 40 de minute.
Intre timp am pregatit sosul. Intr-o cratita pe foc am pus toate ingredientele, am lasat 2-3 minute sa fiarba si apoi am turnat sosul in tava peste friptura.
Am adaugat si usturoiul taiat felii.
In alta tava am pus felii de gutuie impreuna cu un sos din vin si miere. Am lasat la cuptor pana au prins o crusta rumena. (eu am pus in cuptor in acelasi timp friptura si gutuile - ca sa mai economisesc timp).
Am fiert pastele cateva minute. Le-am scurs apa si am adaugat peste ele ulei de masline, pudra de curry si putina sare. Am lasat 2-3 minute pe foc miscand mereu vasul.
Am servit friptura de porc in mult sos dulce-acrisor, alaturi de felii caramelizate de gutuie si tagliatelle cu busuioc verde.