Friptura de porc cu legume la cuptor

de simona72 in Porc, 28 Mai 2013 | 5426 vizualizari

 

Am vrut o friptura de porc frageda, cu putina grasime, cu mirodenii, ceva vin rosu, legume..o armonie intre carne, legume si mirodenii.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de piept de porc fara os
  • amestec de condimente(sare,piper,boia,cimbru)
  • 2 linguri ulei de masline
  • pt sos:
  • 250 ml vin rosu
  • 50 ml otet balsamic
  • 2 linguri miere
  • sare
  • piper
  • citeva cuisoare
  • citeva boabe ienibahar
  • pt legume:
  • 2 morcovi mari
  • 3 cartofi mari
  • 3 cepe rosii
  • 1 legatura ceapa verde
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceasca apa
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu legume la cuptor:

Carnea se spala si se usuca cu un prosop de bucatarie. Partea cu soricul este crestata, sa treaca de soric pina la grasime, pe orizontala si pe verticala, sa formati romburi sau patratele. Se freaca bine de tot bucata de carne pe toate partile si prin crapaturile din soric, cu amestecul de condimente si putin ulei de masline. Se lasa la frigider 30 minute.

Dupa expirarea timpului se prajeste carnea pe ambele parti in 1-2 linguri ulei de masline. Dupa ce s-a format o crusta se scoate si se pune intr-un vas termorezistent. in tigaia in care am prajit carnea punem celelalte ingrediente pt sos si lasam sa dea in citeva clocote. Punem sosul peste carne, acoperim vasul cu folie de aluminiu si dam la cuptor pt o ora. Daca a scazut prea mult din sos mai adaugati vin rosu.

Legumele taiate in bucati mari se pun in tava pe linga carne, se stropesc cu ulei de masline, sare si se completeaza cu apa. Se acopera vasul si se mai da la cuptor 45 minute. Se scoate folia de aluminiu si se mai lasa 10-15 minute la cuptor.

Serviti felii de piept de porc cu legume si sos.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

puteti sa inlocuiti amestecul meu de condimente cu altul care va place sau cu o marinata

2

folositi legumele preferate

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fleica la tava cu bere