Creier cu lamaie si oua

de mamaieelena in Porc, 13 Iul 2012 | 4882 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g creier
  • 4 oua
  • 1 lamaie
  • 50-80 g cascaval ras (se poate pune si branza)
  • 100 g unt
  • sare
  • 1 lingura otet
  • piper
  • marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creier cu lamaie si oua:

Creierul se curata de pielita aceea de deasupra si se spala bine. Se pune o oala cu apa la fiert in care se pune sare si otet, cand a clocotit se pune creierul la fiert, se lasa 15 minute si se scurge imediat intr-o sita.

Intr-un castron se pune creierul si cu furculita se zdrobeste. Se sareaza, se pune si piper, se pot adauga si ouale amestecand energic. Se pune si cascavalul ras si se amesteca bine.

Intr-o tigaie se pune untul si cand acesta este topit se pune continutul castronului in tigaie la prajit. Se intoarce si se prajeste pe toate partile ca sa se coaguleze oul bine. Se pune zeama de la o lamaie, daca vreti mai mult sau mai putina zeama de lamaie faceti asa cum va place.

Deasupra eu am pus marar tocat pentru ca imi place teribil aroma.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Creier cu lamaie si oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Sim0na 1

15.07.2012, 22:39

Pana acum nu am mancat creierul decat pane.. Foarte faina reteta!

oana_pisicutza16 1

16.07.2012, 13:35

Cris2711 1

05.08.2012, 14:21

wow ce bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

ieri la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

ieri la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

ieri la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita munteneasca cu carne de porc