Friptura de miel la tava

de Oana in Oaie, 19 Apr 2009 | 57273 vizualizari

 

Carnea de miel am pregatit-o cu o zi inainte, pentru ca trebuie sa stea intr-o marinata 24 ore pentru a iesi o friptura de miel frageda. M-am inspirat din sosurile postate de Bucataras si am facut eu o combinatie.

 

INGREDIENTE

  • o pulpa de miel
  • 150 ml ulei de masline
  • 100 ml vin rosu
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • o legatura de patrunjel verde
  • o capatana de usturoi
  • o legatura de ceapa verde
  • o legatura de usturoi verde
  • sare
  • piper
  • crengute proaspete de cimbru si menta
  • o cana suc de rosii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel la tava:

Pulpa de miel se curata foarte bine de pielite si grasime. Eu am dezosat pulpa, apoi am asezat-o intr-un vas mai adanc.

Separat, se prepara sosul in care se va marina carnea. In vasul de la blender am pus toate ingredientele, mai putin cimbrul si menta (si sucul de rosii )si am mixat pana s-a facut crema.

Sosul l-am turnat peste carnea de miel si am uns-o bine pe toate partile, apoi am pus crengutele spalate de cimbru si menta. Am pus un capac si vasul e acum la frigider, pana maine

Continuarea, maine, dupa ce voi scoate pulpa din cuptor 
.................................................................................................................

Atat! Friptura de miel este gata! este absolut delicioasa! asta doar din privit, ca inca n-am gustat din ea, dar miroase de nu se poate!!

Am pus carnea intr-un vas de iena, am adaugat o cana cu apa si am acoperit-o cu folie de aluminiu.
Friptura de miel a stat cam 30 de minute la cuptor, la foc potrivit, apoi am adaugat o cana cu suc de rosii si am mai lasat-o vreo 10 minute.
Excelenta friptura de miel pentru Pasti!

TIPS-URI

1

Friptura de miel se serveste acompaniata de cartofi natur, salata verde si un vin rosu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel la tava