Friptura de miel la cuptor a la grec

de eleny2010 in Mancaruri cu carne, 1 Noi 2010 | 7272 vizualizari

 

o reteta usor de retinut,usor de practicat si foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1kg pulpa de miel
  • 3,4cartofii
  • sare si piper
  • 1lamaie
  • marar
  • usturoi
  • vin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel la cuptor a la grec:

 Se unge tava cu ulei, se pun carnea si cartofii in tava. Se condimenteaza cu sare si piper (dupa gust). Se stoarce o lamaie la storcator si se combina cu apa intr-un pahar si se imprastie peste carne si cartofi.

Se iau 2-3 cateii de usturoi si se taie rondele peste tot in tava. Putin marar se toaca marunt si se pune peste cartofi. O folie de aluminiu deasupra, atat cat sa acopere toata tava ,sa fiarba in suc propriu. Se da tava la cuptor si dupa jumatate de ora se scoate si se intorc, atat carnea cat si cartofii si se pune la loc folia de aluminiu. Dupa inca o jumatate de ora se scoate tava si se mai intoarce o data si se da la cuptor fara folia de aluminiu, sa se rumeasca frumos pe ambele partii. Inainte cu 15 min sa inchideti focul de la aragaz adaugati un pahar mic de vin alb .

POFTA BUNA!!!

TIPS-URI

1

Daca vedeti ca tava ramane fara apa adaugati cat este nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la cuptor a la grec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

eleny2010 1

17.04.2011, 22:12

hmm intram in postul din saptamana mare...dar uitandu-ma la poza acestei retete . noi de paste o sa punem un miel la protap...dar este bun si la cuptor

adry88 1

13.05.2011, 16:00

MIUTA 1

17.11.2011, 23:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carnaciori proaspeti la cuptor