Friptura de miel cu rucola

de IoanaV in Oaie, 2 Mai 2021 | 1896 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne miel sau oaie
  • 2 lamai
  • 4 linguri sare
  • 1/2 lingurita praf cimbru
  • 1/2 lingurita praf ghimbir
  • 1/2 lingurita busuioc
  • 1/2 lingurita marar
  • 1/2 lingurita praf cuisoare
  • 1/2 lingurita praf fenicul
  • 100 ml ulei
  • 100 gr rucola
  • 7-10 catei usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel cu rucola:

Se spala carnea de miel.

 Intr-un vas incapator sa adauga cele 4 lg sare, 1 lamaie stoarsa si condimentele: cimbru, fenicul, ghimbir, busuioc, marar, cuisoare, fenicul si 1 sau 2 litri apa si amestecam marinada.

Adaugam carnea de miel in marinada si o lasam minim 4 ore la macerat. Daca marinada nu acopera carnea o putem intoarce la fiecare ora sau mai adaugam apa cu sare in vas.

Separat se face o pasta la blender din rucola, cateii de usturoi, 1 lamaie stoarsa si 100 ml ulei. Daca pasta pare prea groasa putem adauga o cana de apa.

Scoatem carnea din marinada, o spalam bine cu apa, o asezam intr-o tava cu capac si o ungem bine cu pasta cu rucola. Ce ramane din pasta o punem deasupra pe friptura. Punem capac la tava si o dam la cuptorul incins la 170C o ora. Apoi o mai lasam 1,5 ore la foc mic.

Friptura este foarte frageda si nu se simte gustul de miel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel cu rucola" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de miel cu smantana