Friptura de miel

de Panacris in Oaie, 9 Apr 2018 | 5931 vizualizari

 

O nouă rețetă din seria "Bunatati de Paste" ;) O bunătate de friptură! ;) 

 

INGREDIENTE

  • Șira spinării tăiată în 2 bucăți,
  • Pentru marinadă:
  • ulei de măsline 500 ml,
  • vin alb demisec 2000 ml,
  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • usturoi 5-6 căței,
  • foi de dafin 4-5 bucăți,
  • cimbru sălbatic de pădure,
  • rozmarin,
  • sare aromată a la Panacris,
  • portocale 5 bucăți,
  • Pentru fript:
  • slănină afumată cca. 50 g,
  • usturoi 1 căpățână,
  • ulei de măsline,
  • vin alb demisec.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel:

Șira spinării se curăță și se așază într-un vas încăpător, recomandat ar fi unul de inox. Uleiul amestecat cu vinul, mirodeniile, slănina, usturoiul și ceapa și pune peste carne, dacă nu se acoperă pe deplin, se mai adaugă apă, cât să fie bine acoperit. Se lasă la rece la marinat, în pivniță sau în frigider în funcție dotarea fiecăruia, cca. 48 de ore.

După acest interval, șirele, se scot din marinadă, atenție nu se spală, doar se scurg bine și se așază într-o tavă termorezistentă. Se stropesc cu puțin ulei, se adaugă căței de usturoi în coajă, și feliile de slănină se pun deasupra pulpelor din loc în loc. Friptura să dă la gătit în cuptorul preîncins cca. 15 minute până ce prinde culoare, întorcîndu-se pe toate părțile, apoi se stinge cu cca. 200 ml vin, se acoperă și se lasă la gătit la foc mic, 100 grade C, cca. 180 de minute.

Friptura se servește alături de piure sau cartofi natur și obligatoriu de salată verde ;)

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de miel la cuptor