Friptura de iepure

de Retete cu Margareta Cismasiu in Iepure, 12 Mar 2015 | 8191 vizualizari

 

Carnea de iepure este una din cele mai sanatoase.Este o carne slaba,fara colesterol,dar foarte bogata in vitamine.Poate intra cu succes pe lista de preferinte a oricatei persoane care tine dieta.
Fiind o carne slaba,se gateste la temperatura scazuta,cu mare grija sa nu se usuce.Timpul de preparare este scurt,mai mult dureaza marinarea.

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure de aprox.2 kg,
  • 250gr vin alb,
  • 1 ceapa,
  • 5-6 catei de usturoi,
  • 2 foi de dafin,
  • 1 ling otet,
  • sare,
  • piper,
  • rosmarin,
  • salvie,
  • ulei de masline.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de iepure:

Se prepara o marinata din: vin,otet,2-3 catei de usturoi,ceapa,foi de dafin,salvie,rozmarin,sare,piper.Iepurele se transeaza,iar bucatile de carne se pun in marinata pregatita.Se acopera cu un capac si se da la frigider pana a doua zi.

A doua zi se scoate din timp carnea din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei.Se scoate carnea din marinata si se unge bine cu ulei.Se asaza intr-o tava,se impaneaza cu usturoi,iar deasupra se toarna marinata.Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor.

Dupa 30 min.se scoate folia si se intorc bucatile de carne.Se da din nou la cuptor pana se rumeneste frumos.Pentru a vedea daca e gata,se inteapa pulpele (pulpele se fac cel mai greu)cu o furculita.Daca intra usor,carnea e gata,se poate scoate din cuptor.

Se serveste cu garnitura de legume sau cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de iepure de vanat in vin alb