Friand cu ananas

de katty in Dulciuri, 8 Ian 2017 | 2517 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
 
Friandul este o prajiturica mica, asemanatoare briosei, dar cu o consistenta diferita, usor crocanta. Este foarte populara in Australia si Noua Zeelanda.

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 140 gr unt 82% grasime+ ptr uns formele
  • 150 gr faina de migdale
  • 50 gr faina alba
  • 175 gr zahar pudra+ptr decor
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 4 albusuri mari
  • ananas cuburi din compot bine scurs

Crumble:

  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • 2 linguri zahar brun
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita cardamom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friand cu ananas:

Pentru crumble, amestecam cu varful degetelor toate ingredientele, pana capata aspectul unui pesmet.
Topim untul si il  punem deoparte. Amestecam ingredientele uscate intr-un vas.
Mixam  albusurile cu un praf de sare si le amestecam cu ingredientele solide, usor, cu o spatula.
Adaugam ananasul si untul topit la temperatura camerei si omogenizam usor. 
Ungem 12 forme de briose cu unt si asezam amestecul. Presaram deasupra crumble-ul si dam formele la cuptor pentru 25-30 de minute, sau pana devin  usor aurii.
Scoatem prajiturile din cuptor si le lasam  sa se raceasca. Le pudram cu zahar pudra, dupa ce s-au racit.

TIPS-URI

1

puteti inlocui ananasul cu mere sau alte fructe bine scurse

Daca ti-a placut reteta noastra "Friand cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de tapioca cu lapte de cocos si ananas