Bunatati pentru colindatori
Friandul este o prajiturica mica, asemanatoare briosei, dar cu o consistenta diferita, usor crocanta. Este foarte populara in Australia si Noua Zeelanda.
Aluat
Crumble:
Pentru crumble, amestecam cu varful degetelor toate ingredientele, pana capata aspectul unui pesmet.
Topim untul si il punem deoparte. Amestecam ingredientele uscate intr-un vas.
Mixam albusurile cu un praf de sare si le amestecam cu ingredientele solide, usor, cu o spatula.
Adaugam ananasul si untul topit la temperatura camerei si omogenizam usor.
Ungem 12 forme de briose cu unt si asezam amestecul. Presaram deasupra crumble-ul si dam formele la cuptor pentru 25-30 de minute, sau pana devin usor aurii.
Scoatem prajiturile din cuptor si le lasam sa se raceasca. Le pudram cu zahar pudra, dupa ce s-au racit.
1
puteti inlocui ananasul cu mere sau alte fructe bine scurse