Fougasse

de divainbucatarie in Piine, 9 Mai 2011 | 4252 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina
  • 3 g sare de mare
  • 200 ml apa
  • 35 ml ulei de masline
  • 7 g drojdie uscata
  • 40 g masline
  • Pentru uns:
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 1 frunza busuioc
  • 1/4 lingurita cimbru
  • sare de mare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fougasse:

Punem drojdia intr-un pahar si o acoperim cu 2 degete de apa calduta. O lasam cateva minute sa se dizolve. Intre timp amestecam faina cu 3 g sare, restul de apa si ulei de masline.

Adaugam acestui amestec drojdia si framantam putin aluatul, pana nu se mai lipeste de maini. Acoperim vasul cu un prosop, apoi il lasam intr-un loc caldut sa creasca. Intr-o ora isi dubleza volumul. Adaugam maslinele tocate, framantam iar si, il lasam inca 20 de minute sa se odihneasca.

Impartim aluatul in doua parti egale. Punem una din bucati pe hartia de copt din tava si o intindem cu mana pana obtinem o forma care ar duce cu gandul la un triunghi. O crestam pe centru si apoi pe parti cate 3 crestaturi mai mici. Departam putin cu mana crestaturile, astfel incat se desprinda aluatul si sa nu se lipeasca la loc cand incepe sa creasca in cuptor. Inainte sa o bagam in cuptor o ungem cu uleiul in care am pus ierburile tocate fin. Presaram sare de mare si dam la cuptor.

Coacem painea la 200°C timp de 20-25 de minute, pana devine aurie. Cand o scoatem din cuptor o ungem iar cu ulei de masline, in strat subtire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fougasse" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita in 3