Foietaj cu mere - Desert rapid si gustos

de T I M E A in Prajituri, 5 Noi 2014 | 24928 vizualizari

 

Un desert cu doar cateva ingrediente care se face si foarte repede si sunt convinsa ca e si pe placul tuturor. Desertul era perfect daca era cu aluat de casa, dar deocamdata am facut cu foietaj cumparat. 
Bucura-te de o reteta simpla si delicioasa pentru foietaj cu mere! Aceasta prajitura clasica imbina gustul dulce si suculent al merelor cu textura crocanta a foiului de patiserie, oferindu-ti o experienta culinara reconfortanta si satisfacatoare. Perfecta pentru micul dejun, desert sau orice alt moment al zilei, aceasta prajitura va fi cu siguranta apreciata de intreaga familie. 
Pentru Foietaj cu mere - Desert rapid si gustos ai nevoie de cateva ingrediente: aluat foietaj, mere, zahar, scortisoara.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Foietaj cu mere - Desert rapid si gustos
  • 1 pachet foietaj congelat ( il folosim complet decongelat)
  • 4-5 mere potrivite
  • 3 linguri zahar
  • 3 lingurite amidon de porumb
  • scortisoara
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu mere - Desert rapid si gustos:

Cum se prepara Foietaj cu mere - Desert rapid si gustos

Pregatim aparatul de taiat legume si fructe, asezand in spatiul de taiere forma cu lamele multiple pentru taiat cubulete. 

Spalam si curatam merele, le taiem in doua si scoatem cu un cutit mijlocul. [

Asezam pe rand jumatatile de mere in aparat si apasam partea de sus. La mine a mers foarte rapid mai ales ca am avut si niste mere mai vechi deci mai moi.

Punem merele intr-un vas rezistent la foc, adaugam zaharul, amestecam si punem vasul pe foc timp de 10-15 minute.

Amidonul il punem intr-un bol si il amestecam cu putina apa rece apoi adaugam cateva linguri din zeama fierbinte de la mere si turnam inapoi peste mere. Amestecam cateva secunde si luam de pe foc.

Aluatul il taiem in 4 apoi pe rand fiecare bucata o intindem cu sucitorul pe masa de lucru tapetata cu faina.

Fiecare foaie intinsa o taiem in patru si fiecare bucata o crestam apoi pana la jumatate fie cu o rola de taiat cum am eu fie cu un cutit ( puteti urmari si pozele care practi descriu fiecare operatiune )

Punem in jumatatea cealalta cate 2 lingurite din umplutura de mere si presaram deasupra scortisoara.

Indoim si apasam marginile de jur imprejur cu furculita. 

Asezam foietajul umplut in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aprox 10 minute.

Le scoatem din cuptor si le pudram cu zahar pudra. 

Incearca si reteta rapida de Rulada cu mere, foarte gustoasa si usor de facut sau Strudele de post cu mere, fragede si bune.

Pentru o gustare sarata si rapida, iti recomandam si reteta de Saratele rapide din foietaj.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu mere - Desert rapid si gustos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

_Alina_ 1

06.11.2014, 11:02

minunat

Oana 1

06.11.2014, 13:08

Mama, lesin de pofta la prajituri cu mere! si abia ce am terminat o placinta acasa si una la Casuta...as manca vreo doua strudele de-astea...cu zahar pe ele......

T I M E A 1

06.11.2014, 14:09

si mie imi plac, mai putin prajitura clasica cu mere rase si foile alea moi , nu stiu de ce )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu prune si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 18:33

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava