Ficat de strut, flambat

de Panacris in Ficat, 21 Iun 2021 | 3055 vizualizari

 

Așa ca cireașa de pe tort, am preparat azi și ficatul de struț 😉 pe metoda clasică, îmblânzit în lapte, apoi tras repejor la tigaie în unt și flambat cu whiskey 😉 O bunătate! 😉 Mulțumesc https://ogradacustruti.ro/ pentru ingredientul principal 😉

 

INGREDIENTE

  • Ficat de struț cca. 700 g,
  • Lapte cca. 500 ml,
  • Unt cca. 300 g,
  • Whiskey cca. 300 ml.
  • Pentru servire:
  • Dulceață de ardei iute a a Panacris cca. 200 g.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de strut, flambat:

Ficatul se spală, apoi se pune într-un vas încăpător din sticlă, se adaugă laptele și se lasă la rece minim 60 de minute,maxim până  a doua zi.

Într-o tigaie se adaugă untul, ce se lasă la gătit ușor, până ce se obține un lichid omogen, se adaugă bucățile de ficat scurse de lapte și se lasă la gătit la foc mediu cca. 5 minute pe fiecare parte. Apoi se adaugă whiskey-ul se flambează, și se lasă la gătit încă cca. 5 minute.

Ficatul de struț se savurează fierbinte alături de dulceața din ardei iute a la Panacris, sau cu garnitura preferată!

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de strut, flambat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficat de porc fragezit in lapte, la tigaie